Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest 100 Milyon Dolarlık Hisse Satışına Bir Yenisini Daha Ekledi!

Cathie Wood’un yatırım şirketi Ark Invest, fonlarında denge sağlamak maksadıyla Coinbase (COIN) hissesi satmaya devam ediyor.

Kripto para piyasasının yükselişine paralel olarak ABD’li kripto para borsası Coinbase’in hisseleri de son 2 ay içerisinde yaklaşık %88 yükseldi. Bu yükseliş Ark Invest’in fon ağırlık dengesinde şaşmaya yol açtı. Bu dengesizliği önelemek isteyen Ark son haftalarda 100 milyonlarca dolar değerinde COIN sattı.

Günce verilere göre son olarak 12 Aralık Salı günü harekete geçen yatırım şirketi, Innovation ETF’sinden 9,1 milyon dolar değerinde 65.297 Coinbase hissesi, Next Generation Internet ETF’sinden 2,2 milyon dolar değerinde 15,502 Coinbase hissesi ve son olarak Fintech Innovation ETF’sinden 203 bin dolar değerinde 1.456 Coinbase hissesi sattı.

Şirketin kuralları gereğe her ürün için portföyünde %10’luk bir dilim ayrılsa da COIN özelindeki yaşanan son yükselişlerin ardından hissenin portföydeki payı %10’u geçmişti.

Şirket portföy dengesini sağlamak amacıyla geçen hafta da 100 milyon dolar değerinde COIN satmıştı. TradingView verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,5 değer kaybeden COIN, yazım esnasında 139 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!