Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest 75 Milyon Dolarlık Satış Yaptı, Coinbase (COIN) Bir Günde Yüzde 25 Düştü

Büyük fon yöneticisi Ark Invest, 1.41 milyon adet Coinbase (COIN) hissesi sattı. Bu satış Coinbase hisse değerinde bir günde %25’lik kayba yol açtı.

Milyarder yatırımcı Cathie Wood tarafından 2014 yılında kurulan Ark Invest, geçtiğimiz günlerde 75 milyon dolar değerinde Coinbase (COIN) hissesi sattı. Şubat 2021 verilerine göre 50 milyar dolarlık fon yöneten dev yatırım şirketi, geçtiğimiz sene ortalama 254 dolardan yüklü miktarda Coinbase hissesi satın almıştı. Dip fiyatına yakın bir seviye olan 52 dolardan yapılan bu satış, şirketin arka planda ciddi bir zararı kabul ettiğini gösteriyor.

Şirket şimdiye kadar 75 milyon dolarlık bu satış hakkında herhangi bir açıklama yapmasa da, eleştirmenlere göre geçtiğimiz günlerde SEC tarafından Coinbase üzerinde başlatılan detaylı araştırma çalışması bu satış kararının arkasında yatan sebep olabilir. Coinbase Baş Hukuk Danışmanı Grewal konu hakkında “bu durumun önemli bir soruna yol açtığını, çünkü ABD’nin dijital varlıklar için henüz net ve uygulanabilir bir kanun çerçevesinin olmadığı” ifadelerine yer vermişti.

Coinbase hisseleri 2022 yılının başından bu yana %80‘lik bir düşüş yaşadı. Nasdaq verilerine göre bu yazının kaleme alındığı esnada Coinbase hisseleri 52,93 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!