Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ark Invest’ten Satın Alma Çılgınlığının Ardından 13,5 Milyonluk Coinbase Satışı

Cathie Wood’un yatırım şirketi ARK Invest’te uzun bir aradan sonra ilk defa toplu Coinbase (COIN) hisse satışı görüldü.

ARK Invest’in 21 Mart tarihinde yaptığı işlem dahilinde, uzun bir aradan sonra toplamda 13,5 milyon dolar değerinde 160.887 Coinbase hissesi sattığı kaydedildi. Satış Ark Fintech Innovation ETF’inden (ARKK) gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yılın sonundan bu yana aydan aya Coinbase üzerinde pozisyonlarını büyüten Ark Invest, ARKK kapsamında son olarak mart ayının başlarında 2,8 milyon dolar değerinde 47.568 COIN almıştı.

Geçtiğimiz yılın temmuz ayında gerçekleştiği bilinen toplu satıştan yaklaşık 8 ay sonra gerçekleşen satış, Cathie Wood’un Coinbase’e olan inancını yitirip yitirmediği konusunu gündeme getirdi.

Söz konusu satışın, mevcut ekonomik belirsizlik ortamında daha fazla nakit yaratılmak adına yapıldığının yanı sıra şirketin geçtiğimiz yıl %85’in üzerinde düşüş yaşayan Coinbase hisselerinde bu sefer temkinli davrandığı düşünülüyor.

NASDAQ verilerine göre COIN, 2023 yılının başından bu yana yaklaşık yaklaşık %170 artış gösterdi ve haberin kaleme alındığı sıralarda 83,99 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!