Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teksas’dan Bitcoin Desteği: Yeni Yasa ile Haklar Korunacak!

Bitcoin (BTC) ekonomisini tamamen koruyacak ve madencileri hoş karşılayacak bir yasa tasarısı Teksas Eyaleti Temsilciler Meclisi’ne sunuldu.

Teksas Temsilciler Meclisi üyesi Cody Harris 21 Mart’ta yayınladığı bir önergede, Bitcoin’in eyalet içerisinde teşvik edilmesi ve güvence altına alınmasını kapsayan önemli maddelere yer verildi.

Bitcoin sahibi bireylerin Teksas Anayasası’nın 9. Bölümü, I. Maddesi kapsamında korunduğunu hatırlatan tasarıda, halkın her türlü kanun dışı el konmaya karşı güvende olacağına yer verildi. Tasarıda ayrıca Bitcoin işletmelerinin Teksas’ta yalnızca teşvik edilmediği, aynı zamanda haklarının da korunduğu vurgulandı.

Teksas halkının ve dışarıdan gelip Teksaslılar ile Bitcoin üzerinden iş yapmak isteyen herkesin bu yasayla güvence altına alınacağını vurgulayan tasarıda şu ifadeler dikkat çekti:

Bitcoin ağının güvence altına alınması için madencilik birinci öncelik olarak karşımıza çıkıyor. Teksas’ta hiçbir Bitcoin madencisi yasalar tarafından kısıtlanmayacak veya engellenmeyecektir. Teksas vatandaşları ile P2P işlem yapmak isteyen herkes, Bitcoin’e sahip olma ve kullanma konusunda her zaman özgür ve güvende hissedecektir.

Önergede, Çin hükümetinin birçok firmayı Teksas’a yönlendiren bir hareket olan kripto madencilerine yönelik baskısına da atıfta bulunuldu. Halihazırda Riot Platforms, Core Scientific ve White Rock Management gibi öncü Bitcoin madencilik firmaları Teksas’ta faaliyet gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!