Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Artan Blockchain Geliştiricisi Maaşları, Kripto Para Etkinliklerinin Arttığı Anlamına Gelmiyor

Kripto para piyasası 2018 yılında %80 ve üzeri bir düzeltme yaşasa da, blockchain teknolojisi üzerine çalışan geliştiricilerinin maaşı yıllık 130.000 dolar ile 180.000 dolar arasında değişmekte.

Janco Associates tarafından geçtiğimiz günlerde  yapılan bir ankette, blockchain geliştiricilerinin geçtiğimiz aylarda kesinlikle ciddi bir ekonomik gelir artışı yaşadığı vurgulanmıştı. Anket sonuçlarına göre blockchain geliştiricilerinin aldıkları yıllık maaşların toplamı, son 6 aylık süre içerisinde 4.000 dolardan fazla yükseliş yaşadı ve ortalama bir geliştirici maaşı 132.000 dolar iken, tecrübeli isimlerin maaşları yıllık 176.000 dolara kadar çıkabilmekte.

Ancak geliştiricilerin maaşında yaşanan bu hareketlilik, ne yazık ki kripto para sektöründe gelişme yaşandığı anlamına gelmiyor. Blockchain temel olarak kripto para birimlerinin altında yatan teknoloji olarak popüler olmuş olsa da, bu teknolojinin kullanımı sadece kripto para sektörüne özel değil. Özellikle önde gelen bankalar ve finansal kuruluşlar blockchain tabanlı uygulamalara geçti ve yüksek maaşlı geliştiricilerin çoğu bu tip kurumlarda veya şirketlerde çalışmaya başladı.

Zaten rekabeti oluşturan da blockchain teknolojisinin neredeyse her sektörde kullanılabiliyor olması. Enerji devlerinden gıda zincirlerine, lojistik sektöründen sağlık sektörüne kadar neredeyse her alanda blockchain uygulamalarını görmek mümkün.  Firmalar da ellerindeki yetenekli geliştiricileri diğer firmalara kaptırmamak için devamlı olarak maaş artışına gidiyor çünkü blockchain konusunda dünyada pek fazla yetişmiş isim yok.

5 Ocak tarihinde bir startup firmasının CEO’su Thomas Bertani, İsviçre içerisinde blockchain geliştiricilerinin aylık 15.000 dolar alacağını ifade etmiş ve bu maaşa rağmen hala yeterli kişi olmadığını vurgulamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment