Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Güncellemesinin Ertelenmesi Piyasaya Nasıl Yansıdı? İşte Son Durum

Dün akşam saatlerinde, ünlü güvenlik firması ChainSecurity’nin, Ethereum ağında keşfettiği bir güvenlik açığı sebebiyle, gerçekleşmesi merakla beklenen büyük Ethereum güncellemesi Constaniople ertelendi. Yeni güncelleme tarihi şu aşamada tam olarak netlik kazanmazken, bu durumun piyasalara nasıl yansıyacağı ise merak konusu haline gelmişti.

Ancak bu haberin üzerinden yaklaşık 10 saat geçmesine rağmen, piyasalarda çok net bir olumsuz tepki gördüğümüzü söylemek mümkün değil. Özellikle Ethereum fiyatı, bu yaşanan gelişmeden pek de etkilenmiş görünmüyor ancak yine de ETH fiyatı 120 dolarlar civarında seyrediyor. Bu yazının kaleme alındığı dakikalarda yüzde 5’lik bir düşüş yaşayan ETH 122 dolardan işlem görürken; güncellemenin ertelendiği haberin hemen ardından ise fiyat, yine hemen hemen bu seviyelerdeydi.

Kripto para sektörünün lider kripto parası olan Bitcoin de, bugün yüzde 1,36’lık bir düşüş yaşayarak 3651 dolardan kendisine alıcı buluyor. İkinci sırada yer alan XRP’de ise, yine Bitcoin’e benzer oranda bir düşüş göze çarparken, XRP kendisine 0,32 dolardan alıcı buluyor.

İlk 10 kripto para birimi arasında hepsinin değer kaybettiği görülürken, sadece 11. sırada yer alan Cardano’da, binde 5’lik ufak bir artış görmek mümkün. İlk 10 sırada en fazla değer kaybeden koin ise yüzde 5 ile Ethereum.

Düşüş trendi listenin aşağılarında da kendisini gösterirken, stabil kripto paralar dışında ilk 25 sırada artış yaşayan tek koin, yüzde 1,75’lik bir oranla Tezos oldu. XTZ fiyatı, basın saatine göre 0,42 dolar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment