Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Artan Elektrik Fiyatları, Bitcoin Madencisi Compass’i de Vurdu

Kripto para madencilerinden Compass Mining’in hosting amacıyla işlettiği iki tesis, artan elektrik fiyatları yüzünden üretimi durdurdu.

Georgia’da Compass Mining kullanımında olan iki tesis, elektrik fiyatlarındaki %50’lik artış sebebiyle üretimi durdurma kararı aldı.Bitco

Compass Mining, bireysel müşterilere ait madencilik ekipmanlarını kullanarak, ABD’de ve Kanada’da hosting hizmeti sağlıyor. Müşteriler, Compass Mining’in elindeki madencilik kapasitesinden para karşılığında pay alabiliyor.

Şirketin Georgia’daki bu iki tesisinde yaklaşık 5 bin tane madencilik cihazı bulunuyor, tesislerin toplamda 15 megavatlık kapasitesi bulunuyordu.

Compass Mining tarafından yapılan açıklamaya göre bu tesiste cihazı olan müşteriler, cihazlarını Teksas’a sevk etme kararı alabilir. Böyle bir sevkiyatın yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Şirketin Teksas’taki tesisi de elektrik bakımından bazı zorluklar yaşadı. Buradaki tesisin çalışması için, şebekeyle bağlantı koptuğu için bir süre jeneratör kullanıldı.

Compass, Teksas’taki tesisinin kapasitesini yakın gelecekte 100 megavata çıkarmayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!