Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Endonezya, Kripto Para Borsası Kuruyor: Gecikmenin Sebebi Açıklandı

Endonezya Ticaret Bakanı Yardımcısı Endonezya hükümetinin bir kripto para borsası kurma planlarının devam ettiğini açıkladı.

Endonezya Ticaret Bakanı Yardımcısı Jerry Sambuaga 31 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, vatandaşların kripto para birimlerine olan ilgisinin arttığını ve bir borsanın kurmanın yatırımcıları korumak için iyi bir araç olacağını belirtti.

Jerry Sambuaga konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda, kripto para borsasını aslında 2022 yılının başlarında kurmayı planladıklarını söyledi. Ayrıca Sambuaga, gecikmenin nedeni olarak şu ifadelere yer verdi: Borsa kurmak için hangi kuruluşların tahtaya dahil edileceğinin gözden geçirilmesi, saklama ve takas gibi teknik konuların ve sermaye gibi gerekliliklerin çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu konuların hepsinde oldukça titiz çalışıyoruz.

Sambuaga ilk etapta ilgili borsada, Endonezya Mali Otoritesi Bappebti tarafından lisans verilen borsaların hisseleri gibi dijital varlık endüstrisinde faaliyet gösteren şirketleri listeleneceğini bildirdi.

Bappebti 2021 yılında açıkladığı verilerde yıl içerisinde toplamda 859,4 trilyon rupilik işlem yapıldığını (57,6 milyar dolar) bildirdi. Uzmanlar, devletin borsasının 2022 Haziran ayı itibariyle 15,1 milyon kullanıcıya erişen Endonezya kripto sektörü için bir katalizör görevi göreceğini iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!