Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes Beklenen Tarihi Açıkladı! Bitcoin ve Kripto Paralar Ne Zaman Toparlanacak?

BitMEX eski CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasasında yaşanan düşüşlerin geçici olduğunu yaz sonunda yükseliş gelebileceğini söyledi.

Arthur Hayes yakın tarihli bir sosyal medya gönderisinde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance’e açtığı dava sonrası yaşanan gerginliğe ve ardından gelen piyasa düzeltmesine yer verdi. Hayes, düşüşün sebebi ne olursa olsun kripto para piyasasının ABD hükümetinin borç limitini yükseltme çabalarını yakından takip ettiğini öne sürdü.

Hayes, piyasaların bu önemli gösterge doğrultusunda şekilleneceğini paylaşırken yatırımcıları makroekonomik verileri ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faaliyetlerini yakından takip etmeye çağırdı.

Öte yandan birçok analist gibi Bitcoin ve kripto para piyasasındaki düşüşün ve durgunluğun yaz aylarının sonunda yerini daha canlı ve yükseliş yönlü bir piyasaya bırakacağını ima eden Hayes, kendi yatırım stratejisini de açıkladı. Kripto para topluluğunun popüler ismi, önümüzdeki durgun yaz sezonunu shitcoin alımı yaparak geçireceğini alaycı bir dilde ifadelerine ekledi.

Yaz aylarındaki durağan sezonda mümkün olduğunca yatırım yağacağını belirtirken, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde ABD’nin para basma politikasının agresifleşeceğini söyledi. Hayes, bu doğrultuda risk ürünlerine ve genel olarak para piyasalarına kan geleceğini savundu.

Geçtiğimiz günlerde boğa sezonunun 2023 yılının dördüncü çeyreği itibariyle başlayacağını dile getiren Hayes, fiyatın 20 bin dolar seviyesine düşmeyeceğini iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!