Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes Binance ve CZ’ye Destek Verdi, Kripto Paraların Uçacağı Tarihi Söyledi!

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, ABD’nin Binance ve kurucusu Changpeng Zhao’ya (CZ) karşı uyguladığı yaptırımlar hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Kripto para piyasası hakkındaki yorumlarıyla sık sık gündeme gelen Arthur Hayes, ABD’ye ateş püskürttü. Hayes 28 Kasım tarihli blog yazısında, ABD’nin Binance ve CZ’ye karşı yaptırımlarını “saçmalık” olarak nitelendirirken kurumsalları aşırı ön yargılı olmak ve keyfi davranmakla suçladı.

Geçen hafta Binance, CZ ve DOJ arasında sağlanan bir uzlaşma kapsamında CEO görevinden istifa etmiş ve 50 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etmişti. Öte yandan Binance’e 4,3 milyar dolarlık bir para cezası kesilmişti.

Hayes geçtiğimiz yıllarda geleneksel finans aktörlerinin işlediği finans suçlarına Binance’e uygulanan yüksek tarifenin uygulanmadığını dile getirdi. Bununla birlikte 2008 yılındaki büyük finansal çöküşün sorumlusu olan hiçbir banka CEO’sunun yargılanmadığını yazan deneyimli isim, ABD’deki finans otoritelerinin kripto para sektörüne saldırmak için ellerindeki tüm gücü kullandığını belirtti.

Çin para basacak kripto 2024’de uçacak!

Doların halen daha güçsüz olduğunu savunmaya devam eden Hayes, elindeki hazine bonolarını kripto paralara dönüştürmeyi sürdüreceğini öne çıkardı. Özellikle Şubat 2024’de Çin’in yılbaşı tatili bittikten sonra kripto para sektöründe büyük bir patlama olacağına inanan Hayes şu ifadelere yer verdi:

Çin Yeni Yılı önümüzdeki yıl Şubat ortasında gerçekleşecek. Devlet Başkanı Xi’nin yoldaşlarına bir ödenek sağlamasını bekliyorum. Böylece Çinli yatırımcılar yeni yıl tatilleri bittiğinde ailelerine zengin ve harcamaya hazır hissederek dönecekler. Bu nedenle, parayı T-bonolardan çıkarıp kriptoya aktarmaya devam edeceğim çünkü Çin’in para yazıcısının basıma gittiği verilerle ortaya çıkmadan önce harekete geçmek istiyorum!

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre Hayes bu yıl içerisinde 6 farklı makalesinde bono ve dolar satışı yapıp kripto para alacağını söylemişti.

Hayes kısa süre önce paylaştığı bir başka makalede, ABD’nin ters repo (RRP) ve hazine genel hesabı (TGA) verilerini işaret ederek Bitcoin’in (BTC) yükselişine devam edebileceğini savunmuştu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!