Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes: Bitcoin Boğasını ABD’nin Daha Fazla Para Basması Tetikleyecek!

Eski Bitmex CEO’su Arthur Hayes, ABD’nin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazın günün sonunda Bitcoin’de (BTC) boğa piyasasını başlatacağını ifade etti.

Arthur Hayes 4 Ekim tarihli sosyal medya paylaşımında, sıradaki Bitcoin boğasının ABD’nin ekonomik durumuyla yakından ilgili olacağını öne sürdü. Hayes, boğa piyasası için önemli sinyallerden biri olarak ABD hazine tahvil getirilerinin hızla balonlaşmasını işaret etti.

Eski CEO, hazine tahvil getirilerinin çığ gibi yükseldiğini ifade ederek bu durumun ABD’nin tekrardan piyasalara likidite sağlamasıyla sonuçlanacağını savundu. Hayes, daha büyük bir bankacılık krizinin önüne geçmek için yapılacak para basımının, Bitcoin ve kripto para piyasası için can suyu olacağını vurguladı.

Özellikle Covid-19 pandemisinin ardından enflasyonu düşürmek için faiz artıran ve dolar yakan ABD’nin bu politikaları başta risk ürünleri olmak üzere piyasalarda ciddi gerilemelere yol açmıştı.

Hayes, bankaların içine düştükleri kaostan kurtulmak için yükselen tahvilleri satacağını ve elde ettikleri gelir ile ABD Ulusal Gelir İdaresi’ne (IRS) ödeme yapmak zorunda kalacaklarını söyledi. Bununla birlikte, devlet tahvil piyasalarını kurtarmak için tek yolun para basmak olacağının altını çizdi:

Bankalar, portföylerindeki kaldıraç ve doğrusal olmayan riskler nedeniyle faizler yükseldikçe tahvil satacak veya IRS’ye sabit ödeme yapacaklar. Daha fazla satış, daha fazla satışı doğurur ki bu da tahvil fiyatları için hiç de iyi bir şey değil. Herkes devlet tahvili piyasalarını kurtarmak için para basmaktan başka bir çıkış yolu olmadığını o kadar hızlı anlar, kripto boğa piyasasına o kadar hızlı geri döneriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!