Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes: Bitcoin Genel Kanının Aksine Bu Fiyatın Altına Düşmeyecek!

Eski Bitmex CEO’su Arthur Hayes, kripto para piyasasının genelindeki kanının aksine Bitcoin’in (BTC) 20 bin dolar seviyesinin altına düşmeyeceğini söyledi.

Arthur Hayes 24 Ağustos tarihinde yayımladığı blog gönderisinde, Bitcoin fiyatı ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) parasal hamlelerine değindi ve uyarılarda bulundu. Kripto para piyasasındaki genel kanının aksine Bitcoin’in 20 bin doların altına düşmeyeceğini belirten Hayes, fiyatın 25 bin dolar civarlarında seyredeceğini ima etti.

Eski CEO ayrıca FED’in tahvil piyasasının kontrolünü ne kadar hızlı kaybederse faiz indirimlerinin ve parasal gevşemenin o kadar kadar hızlı başlayacağını dile getirdi.

FED’in para politikasına “sörf tahtası ile dalgalarla mücadele” benzetmesi yapan Hayes’e göre FED başkanı Jerome Powell, kendisini 1970’lerde enflasyonu düşürmesiyle tanınan dönemin FED başkanı Paul Volker sanıyor. Hayes ayrıca şu ifadelere yer verdi:

FED’in aynı şeyleri yaparak aynı sonucu alacağını bekleyen herkes benim sörf yaparken yaşadığım zorluklarla karşılaşacak. Kısacası geçmişte işe yarayan şeyler günümüzde işe yaramayacak.

Hayes, FED’in her şeyi batırdığını ve daha fazla para basacağını söylerken Bitcoin‘in sınırlı arzına gönderme yaparak “çok yaşa satoshi” ifadelerine yer verdi.

FED’in paranın hem miktarını hem de değerini kontrol etmek istediğini belirten Hayes, miktarının fiyatından daha önemli olduğunu söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!