Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes Bitcoin ve Altcoinler Uçmaya Devam Edecek Dedi: Nedenini Açıkladı!

Eski Bitmex CEO’su Arthur Hayes, ABD’nin ekonomik politikalarının başta Bitcoin (BTC) olmak üzere risk ürünlerini uçuracağını söyledi.

Bitcoin ve kripto para destekçisi açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Arthur Hayes kısa süre önce paylaştığı bir sosyal medya gönderisiyle gündem oldu. Hayes gönderisinde ABD ekonomisindeki dinamiklerin Bitcoin ve kripto paralar için olumlu sinyaller verdiğini belirtti.

ABD Hazine Genel Hesabı (TGA) bakiyesi sabit kalırken Ters Repo (RRP) bakiyesinde düşüş yaşandığını işaret eden Hayes, kasım ayının başından bu yana yaklaşık 200 milyar dolarlık likiditenin piyasalara enjekte edildiğini vurguladı.

Bu durumun başta kripto paralar olmak üzere tüm risk ürünleri için yakıt olacağını belirten Hayes, yükselişin devam edeceğini savundu:

Gözünüz ödülde olsun. RRP bakiyesinin düşmesi ve TGA bakiyesinin değişmemesi nedeniyle Kasım ayının başından bu yana neredeyse 200 milyar dolarlık likidite enjekte edildi. Bitcoin ve kripto paralar gibi risk varlıkları uçmaya devam edecek.

RRP, Federal Rezerv tarafından kısa vadeli faiz oranlarını kontrol etmek ve bankacılık rezervlerini yönetmek için kullanılmaktadır. RRP bakiyesindeki bir azalma, fonlar bu ters repo anlaşmalarından çıktığı için finansal sistemde daha fazla likidite olduğunu göstermektedir. TGA ise ABD Hazinesi’nin ABD Merkez Bankası (FED) nezdinde nakit bakiyesini tuttuğu hesaba verilen isimdir.

Hayes ekim ayında yaptığı açıklamasında ABD’nin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazın günün sonunda Bitcoin’de boğa piyasasını başlatacağını ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!