Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes’den Bitcoin Destekli Stablecoin Önerisi

BitMEX eski CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin (BTC) ve türevleri tarafından desteklenecek yeni bir stablecoin önerdi.

Hayes 8 Mart tarihinde BitMEX resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, değeri 1 dolarlık Bitcoin’e sabitlenmiş yeni bir stablecoin fikrini ortaya attı. Eski CEO, Satoshi Nakamoto Doları (NUSD veya NakaDoları) adını verdiği stablecoin’in herhangi bir dolar rezervi tarafından desteklenmeyeceğini, yalnızca sürekli vadeli Bitcoin türevleri listeleyen borsalara bağlı olacağını dile getirdi.

Hayes, Ethereum (ETH) blokzincirinde ERC-20 token’ı olarak planlanan NUSD’nin USD ve BTC türevleri ile karşı pozisyonlar alınarak 1 dolar sabitinde tutulacağını bu sayede operasyonel süreçlerde dolar işlemlerine ve geleneksel finans kuruluşlarına ihtiyaç kalmayacağını ifade etti. Bu sayede NUSD’nin daha düşük işlem komisyonlarına sahip olacağını belirten Hayes, yine de NUSD’nin merkeziyetsiz olamayacağını söyledi. Eski CEO konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

NUSD’nin zayıf noktalarından birisi merkezi kripto türev borsaları olacaktır. Merkeziyetsiz türev borsalarını bu işin dışında tutmamız gerekiyor çünkü maalesef yeterince likit değiller.

Hayes ayrıca kullanıcıların, NUSD’nin ilk likidite enjeksiyonuna katkıda bulunması ve yönetiminde yer alması için bir merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO) kurulmasının yönetimsel açıdan verimliliği artırabileceğini ifade etti. DAO üyelerinin yine ERC-20 tabanlı bir yönetişim token’ı olacak NAKA ile oylamalara katılabileceğinin altını çizen eski CEO vadeli türev araçlardan elde edilecek gelirin DAO’ya aktarılmasının mantıklı olabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!