Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes’e Göre Bitcoin (BTC) Dibe Yaklaştı: Yatırım Stratejisi

BitEski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin’de (BTC) dip noktasına yaklaşıldığını öne sürdü ve yatırım stratejisini paylaştı.

Hayes 9 Aralık tarihinde yayınladığı bir blog yazısında, Bitcoin pozisyonlarındaki toplu tasfiyelerin sonucunda pozisyonların, borçlanma ve mevduat hizmet sağlayıcılarından, madencilik işletmelerinden ve spekülatörlerden gerçek yatırımcılara doğru transfer edildiğini öne sürdü. Transferin nedenlerini açıklayan Hayes, kendi yatırım planını da okuyucularına aktardı.

Kripto para piyasası içerisinde satış baskılarının genellikle kredi ve mevduat hizmeti sağlayıcılarından ve madencilerden geldiğini öne süren Hayes, halihazırda piyasadaki kredi sıkışıklığı nedeniyle yeni veya açık kredi bulmanın oldukça zorlaştığını belirtti.

Öte yandan madencilik şirketlerinin neredeyse tüm kredilerinin geri çağrıldığı veya teminatlarının tasfiye edilerek kapatıldığını iddia eden Hayes, piyasadaki kaldıracın yeni bir ralli inşa etmek için yeterli seviyelere yaklaştığını öne sürdü.

Bitcoin’de 15.900 dolar seviyelerinin dip olup olmadığının kesin olmadığını ancak tüm finansal sektörde olduğu gibi Bitcoin’de de fiyatların döngüsel hareket ettiğini ifade eden Hayes, mevcut finansal yapının yeni bir yükselişe hazırlandığını düşündüğünü belirtti. Hayes, piyasada hedge amacıyla ve oldukça düşük kaldıraç kullanan yatırımcılar dışında neredeyse hiç kaldıraç kullanan aktör kalmadığını öne sürdü.

Öte yandan Hayes, yatırım planında ise yıllık ABD Hazine Tahvili getirilerinin en az 4 katı kadar getiri getirebilecek sağlam temelli kripto paralara yatırım yapacağını belirtti. Yatırımcıların, projelere göz atarken reel getiriye ve paralarını geri alabilecek olmalarına dikkat etmeleri gerektiği de Hayes’in uyarıları arasında yer aldı.

Hayes, portföyünde Bitcoin ve Ethereum bulunduğunu ancak bu varlıkların yan varlıklara göre çok daha yavaş değer kazandığını bu yüzden portföyünde küçük bir yüzdeye sahip olduklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!