Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Şirketleri İşten Çıkarmalara Devam Ediyor: Amber Group da İş Gücünde İndirime Gitti

Hong Kong merkezli dijital varlık platformu Amber Group, geçtiğimiz hafta iş gücünü azaltacağı hakkında ortaya çıkan iddiaları yalanlamasının ardından şimdi de personel sayısında %40’lık azalmaya gideceğini açıkladı.

Amber Group’un geçtiğimiz günlerde personel sayısında indirime gittiği iddiası ortaya çıkmıştı. Platform bu iddiaları yalanlar nitelikte bir paylaşım yapmıştı ve “Her zamanki gibi işimizi yürütmeye devam ediyoruz. Herhangi bir endişeniz varsa para çekme işlemleri açık.” ifadelerini kullanmıştı. Bloomberg’ün yakın zaman önce yaptığı habere göre Amber Group, eylül ayında iş gücünün yaklaşık %35’ine son verdikten sonra şimdi de 700 kişilik iş gücünü 400’e düşürmeye hazırlanıyor. Yapılan haberde, bu kararın maliyet düşürme stratejisinin bir parçası olduğu belirtildi.

Bir Financial Times (FT) raporuna göre Amber Group, planlanan 100 milyon dolarlık fon turunun sadece yarısını topladı ve genişleme planlarını da durdurdu.

On-chain veri platformu Lookonchain tarafından sunulan verilere göre şirketin elinde sadece 9,46 milyon dolarlık varlığı kaldı ve bu sebeple şirketin geleceği endişe verici olduğu düşünülüyor.

FTX iflasının ardından açıklama yapan Amber yöneticileri, FTX’te varlık bulundurdukları ve borsada bulunan varlıkların toplam bilançolarının %10’undan azına tekabül ettiğini açıklamıştı.

Piyasada dolaşan bu haberlere yanıt veren Amber Group’un Yönetici Ortağı Annabelle Huang, işletmenin “her zamanki gibi çalışmaya” devam ettiğini ve “para çekme işlemlerinin her zamanki gibi açık olduğunu” söyleyerek bu iddiaları yalanladı.

Personel çıkartma işlemlerinin yanı sıra perakende operasyonlarını da durduracağını açıklayan şirket faaliyetlerine devam edebilmek için bu sancılı yolu tercih ediyor. Öte yandan geçtiğimiz dönemde Chelsea FC ile yapılan 25 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması da Amber Group tarafından feshedilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!