Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sırada Dijital Varlık Platformu Amber Mi Var? Yeni İşten Çıkarma ve İflas Söylentileri

Dijital varlık platformu Amber Group devasa işten çıkarmalar yaptığına dair iddialara karşın müşterilerine ve yatırımcılarına işlerin her zamanki gibi devam ettiği yönünde açıklama yaptı

Wu Blockchain 6 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı bir paylaşımda, eylül ayında toplam iş gücünün yaklaşık %30 ile %40’ının görevine son verdiğini iddia ettiği Amber Group’un yeni bir işten çıkarma hamlesi yaptığını öne sürdü. İddialara göre Amber Group, işten çıkarmaların ardından Temasek tarafında yatırım aldı. Ancak aralık ayında şirket, tekrar işten çıkarmalara başladı ve Çinli çalışanlarından ofisleri boşaltıp evden çalışmalarını istedi.

Amber Group 6 Aralık tarihinde şirketin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, şirketin faaliyetlerine devam ettiğini ancak mevcut ekonomik döngülere göre iş stratejilerinin, ürünlerin ve şirket içi ekiplerin sürekli güncellenmesi ve ayarlanması gerektiğini belirtti.

Sosyal medyada şirketin çalışanı olduğu öne sürülen bazı kişilerin ifadeleri ve ortada dolaşan Çince belgelerde çalışanların üst yönetime ulaşamadığı iddiaları, kullanıcıları olası bir iflas konusunda endişelendirdi.

Öte yandan Lookonchain yaptığı araştırmalar sonucunda Amber’e ait 6 Ethereum (ETH) cüzdanında toplamda 9,46 milyon dolar tutarında varlık bulunduğunu tespit etti. Şirketin son yedi gün içerisinde Paxos’a 36 milyon dolar değerinde BUSD, yeni açılan bir cüzdana 13 milyon dolar değerinde 10.422 ETH transfer ettiği görüldü. Ayrıca şirketin Binance’ten 500 ETH çektiği de verilen bilgiler arasında yer aldı. Amber Group konu hakkında açıklama yapmadı.

Bir sosyal medya kullanıcısı Amber Group’tan Annabelle Huang’a fonların güvende olup olmadığını sordu. Huang bu soruyu fonların her zaman güvende olduğunu kullanıcıların herhangi bir endişeye sahip olması halinde para çekme işlemlerinin açık olduğunu belirterek cevapladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!