Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ledger iPod Yaratıcısı Tarafından Tasarlanan Yeni Kripto Donanım Cüzdanını Tanıttı

Kripto donanım cüzdan üreticisi Ledger, iPod’unun yaratıcısı Tony Fadell tarafından tasarlanan “Stax” isimli yeni ürününü tanıttı.

Ledger, Stax isimli yeni donanım cüzdanının lansmanını gerçekleştirdi. Bu yeni ürün, iPod’un mucidi Tony Fadell tarafından tasarlandı. Şirketin rekor satışlarla övündüğü bir dönemde tanıtılan bu cihaz önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek. Ürünün adet fiyatının 428 dolar olması planlanıyor. Açıklanan bilgilere göre ürünün tasarımı 18 aydan uzun bir zaman aldı.

Kredi kartı boyutundaki bu cihaz, dokunmatik ekranı ve fiziksel yapısı gereği Ledger’ın bir önceki ürünlerinden tamamen ayrılıyor. Cihaz dokunmatik ekranı sayesinde kullanıcının, NFT’leri siyah beyaz da olsa görselleştirmesine, dijital varlıklarını yönetmesine, alımsatım ve stake gibi hizmetlerine erişmek için Bluetooth aracılığıyla Ledger Live mobil uygulamasına bağlanmasına olanak tanıyor.

Ledger CEO’su Pascal Gauthier, The Block‘a verdiği bir röportajda kasım ayının şirket için şimdiye kadarki en iyi ay olduğunu ve bir önceki aylık rekoru neredeyse ikiye katladıklarını söyledi. Ledger’ın son zamanlardaki rekor seviyede gerçekleşen satışlarındaki temel faktör ise FTX iflası ile birlikte merkezi borsalara olan güvenin yıkılması olarak görülüyor.

Gauthier yaptığı açıklamada yeni ürünü Apple ürünleriyle karşılaştırdı:

FTX fiyaskosunun ardından insanların kendi kendine saklama amaçlı soğuk cüzdanlara sığınma eğilimi var. Önce iPod’a, sonra iPod Touch’a ve en sonunda da iPhone’a ulaşıyorsunuz ve bu birkaç yıl alıyor. Şu anda Ledger’da neredeyse iPod öncesi dönemdeyiz ve Stax iPod’un ta kendisi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!