Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes’ten Bitcoin ve Kripto Yorumu: Yatırım Yapmayan Kaybetmeye Mahkum!

BitMEX eski CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin’in küresel bankacılık sistemine karşı bir koruma olduğunu öne sürerek BTC yatırımı yapmayan yatırımcıların zarara hazır olmasını söyledi.

Hayes yakın tarihte katıldığı bir programda verdiği demeçte, geleneksel bankacılık sisteminin fazlasıyla risk barındırdığını ve ticari dengelerin sarsıntıda olduğunu ima etti. Eski CEO Bitcoin’in veya altın gibi enstrümanların geleneksel bankacılık sistemine karşı bir korunma olduğunu dile getirerek yatırım yapmayan herkesin olası bir kayba hazır olması gerektiğinin altını çizdi.

Borçluluk üzerinde duran eski CEO, finansal sistemin çok fazla borç yükü altında kaldığını ve yakın zamanda bu durumun değiştirilmesi için alınabilecek önlemlerin bireysel yatırımcıları etkileyebileceğini ima etti. Hayes, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Komünist veya kapitalist olmanız umurumda değil herkes çok fazla borçlandı ve borcun yararlı olduğu sınırı arkamızda bıraktık. Bu nedenle biraz kripto para veya altın gibi geleneksel bankacılık sisteminin dışında olan bir varlık almayan herkes zarar alacak.

Öte yandan Hayes, kripto para sektörünün yeni bir finans sektörü olmasının yolunun sektör içindeki aktörlerin neyi değiştirmeye ve geliştirmeye çalıştıklarını diğer insanların anlamasından geçtiğini dile getirdi. Ancak insanların finans ve bankacılık sektörünbe dair çok az şey bildiğini ve öğrenmek için çaba göstermediğini ifade eden eski CEO, bu durumun işleri zorlaştırdığına değindi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %6,4 değer kazanan BTC, son 24 saat içerisinde %8,9 yükselerek yazım itibariyle 29.834 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!