Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Dolar Değer Kaybedecek Dedi, Short Açtı: Bitcoin İçin Anlamı Ne?

Milyarder yatırımcı Stanley Druckenmiller, ABD ekonomisinde yaşanan belirsizlik atmosferinin dolar üzerinde ciddi bir negatif etki yaratacağını dile getirirken short yönlü pozisyon aldığını açıkladı.

Financial Times üzerinde yayınlanan yakın tarihli bir habere göre Stanley Druckenmiller, dikkat çeken short yönlü pozisyonuyla gündeme geldi. Druckenmiller, ABD Merkez Bankası’nın (FED) yakında faiz oranlarını düşürmek zorunda kalacağını öngörerek dolar üzerinde kısa (short) pozisyon aldığını açıkladı. ABD ekonomisi özelinde artan belirsizlik atmosferinin güçlendiğini düşünen yatırımcı, FED’in faiz oranlarını düşüreceğini ve beraberinde dolarında da değer kaybedeceğini öne sürdü.

Dolar endeksi genel konjektürde Bitcoin ile ters orantılı olarak hareket etmeye meyillidir. Dolar endeksinde yaşanacak olası bir düşüş başta Bitcoin olmak üzere risk ürünlerinin yükselişini tetikleyebilir. Faiz oranları düştükçe, doların değerinin de düşmesi ve alternatif yatırımların daha yüksek getiri ve enflasyona karşı bir koruma arayan yatırımcılar için daha cazip hale gelmesi genel piyasa psikoloji için olası bir seçenektir.

Druckenmiller, verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

Rahat hissettiğim tek alan dolarda aldığım short yönlü pozisyon. Döviz trendleri iki ya da üç yıl boyunca devam etme eğilimindedir. Biz uzun bir yükseliş yaşadık.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %9,7 yükselen BTC, yazım esnasında 29.900 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!