Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yükseldi Uzmanlar Uyardı: Bu Seviyeye Dikkat!

Kripto para piyasasının önemli aktörleri yıl başından itibaren dikkate değer bir yükseliş gösteren Bitcoin (BTC) için dönüm noktası olabilecek seviyeye dikkat çekti. 

Yatırım şirketi Bespoke Investment Group kurucu ortağı Paul Hickey yakın zamanda verdiği demeçte, Bitcoin’in 27.500 dolar seviyesinde tutunmasının oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Hickey Bitcoin’in ilgili seviyede tutunamaması durumunda düşüş riskinin artacağını ima etti.

Bitcoin son 5 aydır gösterdiği etkileyici performans sonrasında 50 günlük hareketli ortalamasının etrafında işlem görürken ticaret verilerinin fiyat ile tam olarak uyum göstermediğine dikkat çekildi.

Bitcoin’in risk varlıklarına öncülük etmek yerine S&P500’deki değişimlere ayak uydurduğu dile getiren Hickey ayrıca Bitcoin’in S&P500 ile arasında gevşek ancak ikna edici olmayan bir korelasyon görüldüğünü söyledi.

Öte yandan On-chain veri platformu Kaiko’nun CEO’su Ambre Soubiran, hacim, piyasa derinliği ve likiditede bir düşüş göründüğünü bu durumun volatilitede artışa neden olduğunu dile getirdi. Bu durumun mevcut durumda varlık fiyatları etrafında olumlu bir hava olmasına rağmen ticari veriler açısından 2022 krizi öncesine henüz dönülmediğinin bir göstergesi olduğu CEO tarafından yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %3,3 değer kazanan BTC, son 24 saatte içerisinde %5,7 yükselerek yazım itibariyle 28.958 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!