Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matrixport Bitcoin İçin Yıl Sonu Fiyat Tahminini Yineledi, Nedenini Açıkladı

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport, Bitcoin’in (BTC) yıl sonuna kadar 45 bin dolar seviyesini göreceği hedefini yineledi.

Matrixport araştırma başkanı Markus Thielen yakın tarihte Linkedin üzerinden yaptığı bir paylaşımında, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 45 bin dolar seviyesine ulaşabileceğini belirtirken bu düşüncesinin arkasında nedenleri açıkladı.

Şubat ayının başında ABD TÜFE/FOMC verilerini baz alan bir yol haritası paylaşan Thielen, söz konusu parametrenin şimdiye kadar sağlıklı çalıştığını ve alım satım işlemlerini bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini dile getirdi. İlk olarak Bitcoin 22 bin dolar seviyesindeyken 45 bin doları hedef gösteren araştırmacı, bu hedefin şimdi oldukça ulaşılabilir göründüğünü açıklamasına ekledi.

Ocak etkisi doğrultusunda, Bitcoin yılı 45.000 dolar civarında bitirebilir ve bu fiyat hedefi o zamanlar iyimser görünse de (fiyatlar 22 bin seviyesindeydi) şimdi oldukça ulaşılabilir görünüyor. Öngörülebilir yolu bir yol haritası olarak kullanmayı ve fiyatlar bu ‘adil değer’ seviyesinin üzerindeyken satış yapmayı veya altındayken alım yapmayı önerdik.

Thielen, söz konusu TÜFE/FOMC endeksine göre 30 bin dolar seviyesinden satış yaptıklarını ve müşterilerine de bunu tavsiye ettiklerini belirtirken adil değer göz önüne alındığında Bitcoin’in 25 bin dolara kadar geri çekilme yaşayabileceğini öne sürdü. Fakat, bu fiyat seviyesinin gelmeme ihtimaline karşı 27.500 dolardan alım yapmanın da mantıklı olabileceğini belirtti.

Thielen’in analiz grafiği, ABD’nin tüketici fiyat endeksi ve faiz verilerine göre şekilleniyor. Metriğe göre bir sonraki FOMC toplantısının gerçekleşeceği 3 Mayıs tarihinde BTC’nin 27.613 dolar olması bekleniyor.

Son olarak, Bitcoin’in içinde bulunduğu 28 bin dolar seviyesi için konuşan araştırmacı, bu fiyatların ne aşırı düşük ne de aşırı değerli seviyeler olduğunu belirtirken, korku ve aç gözlülük endeksinin de geçen haftalara kıyasla daha nötr bir konumda yer aldığını hatırlattı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %5,5 değer kazanan Bitcoin, yazım esnasında 28.830 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!