Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arwen, Kripto Para Borsası KuCoin İle Ortaklık İmzaladığını Duyurdu!

Kripto para alım satım çözümleri sunan Arwen platformu, 28 Ocak tarihinde yaptığı bir duyuru ile önde gelen kripto para borsalarından KuCoin ile ortaklık imzaladığını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Arwen firması, kripto para borsaları üzerindeki kripto para alım satım işlemlerini çok daha güvenli bir hale getirebileceğini iddia ve vaat etmekte. Firma özel olarak geliştirdiği bir teknoloji ile, kullanıcıların varlıklarını borsada depolamasına gerek kalmayacağını vurgulamakta. Günümüzde birçok kripto para borsasının bu konuda çok temel yöntemleri var. Söz konusu borsanın kripto para kullanıcısı elindeki kripto paraları platforma yatırıyor ve bütün bunlar tek bir hesapta tutuluyor.

Bu da kripto para borsasının hacklenmesi durumunda zararın müşteri fonlarına sıçraması anlamına gelmekte. Kripto para borsasının cüzdanlarına erişim sağlayan hacker, borsadaki müşterilerin bütün fonlarına da erişim sağlamış oluyor. Coincheck gibi büyük kripto para borsası hacklenmelerinde yaşanan zararın bu denli büyük olmasının sebeplerinden birisi de bu.

Söz konusu büyük hacklenme olayları sonrası Binance ve Coinbase gibi önde gelen kripto para borsaları müşteri fonlarını farklı cüzdanlarda ve küçük miktarlarda depolamaya başlamıştı. Arwen ise sunduğu çözüm ile insanların paralarını kripto para borsalarına yatırmadan, kripto para borsasını kullanabilmenin mümkün olduğunu açıkladı. Arwen CEO’su Sharon Goldberg, konu hakkında şunları ifade etti:

”Merkezi borsalarda üst düzey bir güvenlik önlemi olmadan alım satım yapmak, traderlar için oldukça riskli. Eğer bir alım satım sırasında borsaya saldırı olursa, kullanıcı fonları çalınma riskine maruz kalabilir. Arwen ile, müşteri fonları borsa hacklenmese bile güvende kalmakta.”

Buna rağmen güvenlik nedenleri ile çözümün tam olarak nasıl çalıştığı açıklanmadı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment