Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt’ın Üst Kuruluşu ICE, Küresel Blockchain Firması Blockstream İle Ortaklık İmzaladı

24 Ocak tarihinde ICE’nin Veri Hizmetleri departmanının attığı bir gönderiye göre, Intercontinental Exchange (ICE), önde gelen blockchain firmalarından Blockstream ile ortaklık imzaladı. İkilinin ortaklık imzalamasının altında yatan sebep ise, ”Cryptocurrency Data Feed” isimli kripto para veri akışı hizmeti.


2000 yılında ABD’de kurulan ICE, dünyanın en büyük menkul kıymet borsalarından birisi olan New York Stock Exchange’in (NYSE) yanı sıra 22 başka küresel borsaya daha sahip. Firma kripto para sektöründe heyecanla beklenen Bakkt platformunun da üst kuruluşu konumunda. Ortaklık hakkında yapılan duyuruya göre, ICE’nin yeni kripto para veri hizmeti, 60’dan fazla kripto para birimi hakkında dünyanın dört bir yanındaki büyük kripto para borsalarından hem anlık, hem de tarihi verilerin akışını sağlayacak.

Blockstream söz konusu ürünü kendi Twitter adresinde ”Crypto Feed V3” adıyla lanse etmişti ve bu hizmetin 400’den fazla kripto para ve itibari para paritesi hakkında veri akışı sağlayabileceğini vurgulamıştı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre bu ortaklık küresel yatırımcılara en aktif olarak alım satımı yapılan kripto paralar hakkında verilerin takip edilebilmesi için kapsamlı bir araç sunmayı hedeflemekte.

Bakkt platformu ABD’li regülatör CFTC’den onay beklerken ve platformun açılmasına çok az kaldığı düşünülürken, ICE’nin böyle bir hamle yapması heyecanı bir nebze daha arttırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment