Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nvidia’nın Bu Yılki Mali Performansı Pek İyi Görünmüyor

Alanının önde gelen şirketlerinden Nvidia, bugün erken saatlerde 2019 yılına ilişkin mali raporunu yayınladı. Şirketin yayınladığı bu raporda görünen sayılar, çoğu yatırımcının beklediğinden 500 milyon dolar daha az.

Ekran kartı üreticilerinden Nvidia, geçtiğimiz son birkaç aydır mali açıdan çeşitli sorunlar yaşıyor. Sektördeki bazı isimler bu sorunların kaynağı olarak kripto para madencilerinin artık ekipman satın almamasını gösterirken şirket bu iddiaları reddediyor.

Nvidia’nın bu yıla ilişkin mali tahminleri normalde 2.7 milyar dolar civarındaydı. Bugün erken saatlerde yayınlanan rapora baktığımızda ise bu sayının 500 milyon dolar değerinde azalarak 2.2 milyar dolara düştüğünü görüyoruz.

Nvidia, bu yılki mali beklentilerde yaşanan bu düşüşün sebebi olarak özellikle oyun ve veri merkezi platformlarından beklenen performansın alınamamış olmasını gösteriyor. Şirketin açıklamalarına göre ABD-Çin arasındaki gerginlik ve genel olarak makroekonomik sorunlar da mali beklentilerin düşmesine yol açtı.

Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang konu hakkında detaylı bir yorum yapmasa da özellikle Çin’de görülen ve git gide ciddileşen makroekonomik sorunların, şirket satışlarını olumsuz yönde etkilediğini vurguluyor.

Özellikle geçtiğimiz çeyreğin oldukça büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirten Huang, Nvidia’nın sağlam temeller üstüne kurulduğunu söylüyor ve gelecekten umutlu olduğunu vurguluyor.

Şirket yaşadığı bu düşüşün sebebi olarak makroekonomik sorunları gösteriyor olsa da CCN gibi kaynaklar işin içinde başka unsurların da olabileceğini öne sürüyorlar. Bu kaynaklara göre özellikle kripto para piyasasında yaşanan düşüş ve kripto para madencilerinin sayısında yaşanan azalma, Nvidia’nın satışlarına ağır bir darbe indirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment