Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrasya Ekonomik Birliği Kripto Para Düzenlemelerini Hızlandırmak İstiyor

Avrasya Ekonomik Komisyonu (AEK), bölge genelindeki kripto para düzenlemelerini hızlandırabilecek yeni bir rapor yayınladı.

Avrasya Ekonomik Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Avrasya Ekonomik Komisyonu, örgüt içerisindeki ülkelerin kripto para alanındaki çalışmalarını hızlandırmak ve daha verimli hale getirmek için yeni bir rapor yayınladı.

Rusya, Ermenistan, Beyaz Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan gibi ülkelerin üye olduğu Avrasya Ekonomik Birliği, önümüzdeki seneler içerisinde bölge genelindeki faaliyetini artırmayı planlıyor.

Avrasya Ekonomik Komisyonu’nun yöneticiliğini üstlenen Tatyana Valovaya, komisyon tarafından yayınlanan bu yeni rapor hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Valovaya’nın açıklamalarına göre kripto paralar ve Blockchain teknoloji, küresel finans sisteminde git gide daha önemli bir rol oynamaya başlıyorlar. Valovaya, Avrasya Ekonomik Birliği’ne üye olan ülkelerin bu teknolojileri yakından takip etmeleri gerektiğini düşünüyor.

Rusya’daki haber kaynaklarından olan TASS’ın haberine göre AEK, kripto paralar hakkında araştırma yapabilmek için yeni bir araştırma ekibi oluşturdu. Bu ekipte Avrasya Ekonomik Birliği üyesi her ülkeden üyeler bulunuyor.

Söz konusu araştırma ekibinin görevi kripto paraları olabildiğince detaylı bir şekilde araştırmak ve kripto paralar için hazırlanabilecek düzenlemeler hakkında tavsiyelerde bulunmak. Ekibin görevleri arasında Dünya genelindeki diğer ülkelerin bu konuya yaklaşımlarını incelemek de bulunuyor.

Rusya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar, Rusya’nın Avrasya Ekonomik Birliği üyesi olan ülkelerle birlikte ortaklaşa bir dijital para geliştirmeyi planladığını gösteriyor. Rusya Hükümetinin bu planı tam olarak ne zaman hayata geçireceği belli olmasa da bazı uzmanlar 2020 veya 2021 tarihlerini işaret ediyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment