Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asus ve Gigabyte’ın Ürettiği Madencilik Donanımları, Adeta Ellerinde Kaldı!

Geçtiğimiz sene Bitcoin’in 20.000 dolara çıkması ile yaşanan kripto para çılgınlığı, sadece traderlar için değil, Asus ve Gigabyte gibi teknoloji devlerinin de ön göremediği eylemlerde bulunmasına neden oldu. 2017 yılını referans alarak binlerce ana kart ve ekran kartı üreten firmalar, şu sıralar bunları satacak kimseyi bulamıyor ki bu durum 2019 yılında çok daha kötü bir hal alabilir.

DigiTimes kaynağının aktardığı habere göre, Asus ve Gigabyte zamanında ürettikleri madencilik donanımlarını artık adeta satamıyor. Kripto para piyasasında yaşanan geçici patlamadan paylarına düşeni alan Tayvan menşeli üreticiler, 2018 yılının başlangıcında üretimi ciddi anlamda arttırmıştı. Ancak yılın başlaması ile planlanan şeyler planlandığı gibi gitmedi ve bütün kripto para birimleri sert bir düşüşe geçti. Bunun yanı sıra ABD ve Çin arasındaki ticari savaş da yarattığı bazı karışıklıklar ile işleri iyice zorlaştırdı.

Asus geçtiğimiz senenin üçüncü çeyreğine kıyasla 2018 yılının aynı döneminde %43’lük bir mali kazanç kaybı yaşamakta. Gigabyte firması da 2008 yılından beri en kötü geçen çeyrek dönemini geçiriyor. MSI şu sıralar diğer yılın aynı dönemine kıyasla kaybettiği %6.6’lık pay ile, diğerlerine göre en iyi durumdaki firma gibi gözükmekte.

Başka bir teknoloji devi Nvidia da, geçtiğimiz günlerde hazırladığı ve yayınladığı üçüncü çeyrek raporunda, beklentileri karşılayamamış ve hisselerinde de sağlam bir düşüş ile karşılaşmıştı. Nvidia, MSI, Asus, Gigabyte ve AMD gibi firmaların şu sıralar en muzdarip olduğu konu ise, bir sene önceye göre yapılan planların, alım konusunda bir sene sonrasını tutmaması. Firmaların yaşadığı etkilerin en az 2020’ye kadar süreceği tahmin edilmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment