Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 19 Kasım 2018

Merhaba bugün 19 Kasım 2018,

1, 3, 5, 8, 13, 21, …. ve 1,618

Son yaptığımız analizden bu yana geçen sürede Bitcoin’in5.500$ ile 5.300$ arasında konsolide olduğunu gördük. Fiyat hareketlerinden anlaşılacağı gibi son büyük düşüşten bu yana gelinen en yüksek fiyat 5.620$ seviyesidir ki bu da tam olarak Fibonacci %38,2’lik geri çekilme noktasını işaret etmektedir. Bu nokta olası bir düzeltmeden önceki son direnç bölgesidir.

Söz konusu düzeltme Bitcoin için bahsi her zaman geçen zaman döngülerinden bir tanesinin daha başlayacağınınhabercisi gibi dursa da büyük bir yükselişin başlayacağı anlamına da gelmez. Bilindiği gibi Bitcoin zaman aralıkları içerisinde çeşitli döngülere sahiptir. Bunlar içerisinde en çok bilineni 21 günlük döngüdür. Zaten bu sebeple birçok analist Bollinger Bantlarının standart ayarlarını 20/2’den 21//2’ye çevirmişlerdir. Bitcoin’in yaşayacağı son zaman döngülerinden bir tanesine daha şahit olacağımızı söylemek hiç zor değil. Ancak ilginçtir ki aşağıdaki grafikte de görülebileceği gibi BTC’nin 21 günün dışında daha kısa zaman dilimlerinde döngülere de girdiğini söyleyebiliriz.

İlginç ve bir o kadar da dikkat çekici olan şey şu ki;

Yaşanan bu yeni döngüler (geçmişte de yaşanmıştı) Fibonacci sayıları!  1 ,  3 ,  5 ,  8 ,  13 ,  21 …….

Fibonacci sayıları ve Altın Oran hakkında az da olsa detaylı bilgiye sahip olan herkesin kolayca trade yapmasını sağlayacak değerli bir bilgi!Geçmiş döngüleri de inceleyecek olursak gerek bitcoin ve gerekse bazı alt coinlerin Fibonacci sayıları içinde bir döngüde olduğunu, aslında fiyatın Altın Oran olarak adlandırdığımız mucizevi sayının etrafında şekillendiğini tespit edebiliriz. Bir başka ilginç olan ise, fiyatın yüzdesel olarak yine Altın Oran miktarları kadar yükselmiş olması. Yani yaşanan bir döngüden sonra fiyat örneğin %6,18 ya da %7,86 oranında artış göstermiş.

Dikkatinizi çekeceğini umduğum bu kısa bilgiden sonra fiyatsal bir analiz yapacak olursak;

Mevcut fiyatın üzerindeki alanın SMA’lar tarafından yaratılan güçlü direnç seviyeleriyle dolu olmasından dolayı yeni büyük fiyat kazanımlarının şimdilik yaşanmayacağını söyleyebiliriz. İlk kısa vadeli engelin 5.550$ civarında olduğunu söyleyebiliriz. Bu alan, SMA’ların kontrolünde olduğu için temizlenmesi zaman alacaktır. Ancak fiyatın üste gidecek olan kısmını 5.600$’a kadar çekebiliriz. Aşağıdaki ilk engelin ise 4.900$ ile 4.650$ olduğu ama korku tünelinin de 4.500$ seviyesinin altında başlayacağından bahsedebiliriz. RSI maalesef 30 bandının altında ama MACD W aşağıda birleşme eğilimi gösterdiği için 30RSI’ın bir alım fırsatı doğurduğunu da belirtelim.

Bitcoin ve tüm alt coinler bizlere her zaman alım satım yapıp kar elde etme fırsatını milyonlarca kere verecektir. Ama önemli olan gerek yukarıda bahsedilen Fibonacci ve Altın Oran ve gerekse döngü zamanları gibi konuları bilebiliyor olmak. Bu ve bunlara benzer önemli ayrıntıları bilerek yaptığımız her işlemde başarılı olma olasılığımız son derece yüksektir.

Bu sebeple sizlere her zamanki gibi önerim;

bitcointeknikanaliz.com teknikanalizegitim.com gibi eğitim veren siteleri incelemeniz.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment