Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver: Hard Fork’un Etkileri Bütün Topluluk İçin Hem İyi, Hem de Kötü Olabilir

Son zamanların belki de en tartışmalı kripto para birimi Bitcoin Cash‘in savunucularından olan Bitcoin.com CEO’su Roger Ver, yaşanan hard fork serüveni ile ilgili düşüncelerini aktardı. Söz konusu hard fork sonrası BCH ağı ikiye bölünmüş ve tek bir BCH yerine, Bitcoin Cash ABC ve Bitcoin Cash SV ortaya çıkmıştı.

Roger Ver söz konusu hard fork’un 400 peta hash’dan daha fazla güce mal olduğunu ve bunun Hoover Barajının ürettiği elektrikten çok daha fazla bir enerji gerektirdiğini ifade etti. Hoover Barajı 1930’lı yıllardan günümüze kadar dünyanın en büyük barajlarından birisi olmasıyla öne çıkmakta. Roger bunun yanı sıra Bitcoin Cash ABC ekibinin Proof-of-Work bağlamında Bitcoin Cash SV’ye kıyasla %53.5 önde olup, bunun ”tarihsel bir başarı” olduğunu vurguladı.

Bölünme sonrası Vitalik Buterin, Charlie Lee gibi önemli isimlerin kendisini arayarak tebrik ettiğini ileten Ver, Craig Wright’ın ise yapmaması gereken bütün yanlış yollara başvurduğunu açıkladı. Ver’e göre Satoshi olduğunu iddia eden Craig, gerçek Satoshi Nakamoto’nun değerlerinin hepsini çiğnedi:

”BSC tarafından yapılan eylemler, kripto para birimlerinin nasıl işlemesi gerektiğinin tam tersini gösteriyor. Satoshi olduğunuzu iddia edip her şeyi satarak kripto para birimlerini tehdit etmek, bir basketbol maçını kaybedip topunu da alıp giden bir çocuğa benziyor.”

”Benim düşünceme göre, ben fork sonrası etkileri gerçekten bilmiyorum. Bu bütün topluluk için hem iyi hem de kötü olabilir. Bu aynı 2000’li yıllardaki Y2K problemi gibi, herkes uçakların birden gökten düşmesini beklerken, aslında hiçbir şey olmamıştı.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment