Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Blockchain Standardizasyonunun ”Hızlandırılmasını” İstiyor

12 Kasım tarihinde Çin‘in Sanal Gerçeklik Yönetimi (CAC) resmi internet sayfasında yayınlanan bir bildiriye göre, ülke özellikle blockchain endüstrisi konusunda yapılan standardizasyon sürecinin hızlandırılmasını istiyor.

Söz konusu bildiri ise, Çin’in Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığının üst düzey isimlerinden Zhou Ping tarafından kaleme alındı. Ping bunun yanı sıra Çin Blockchain Teknolojisi ve Endüstri Gelişim Forumu genel sekreterliği ve Çin’in Elektronik Teknolojilerin Standardizasyonu Araştırma Enstitüsü bünyesindeki Yazılım Mühendisliği ve Değerlendirilmesi bölümünde de yöneticilik yapmakta.

Bildiride yer alan ifadelere göre, referans bir blockchain mimarisinin geliştirilmesi, farklı yurt içi endüstrilerde blockchain sistemlerinin kullanılabilmesi için çok fazla öneme sahip.

Yerel blockchain uygulamalarının standart hale getirilmesinin 2018 yılı bitmeden başlayabileceğini kaleme alan Ping, söz konusu standardizasyon işlemi için beş kategori olduğunu vurgulamakta: kurulum, işlemler ve metot, iş birliği, işletmeler ve uygulamalar ve son olarak da bilgi güvenliği.

Çin, blockchain konulu araştırmalarını arttırmaya ve derinleştirmeye devam ederken, kripto para birimleri için olan görüşünü de aynı oranda sertleştirmekte. Ülke özellikle Blockchain standartlarında küresel bir lider haline gelmek için ciddi çabalar sarf etmekte. Ülkenin blockchain teknolojisini şimdiden kullanmaya başladığı kamu kuruluşları da mevcut. Bunun yanı sıra özel sektörde tedarik zinciri yönetimi, sosyal refah, kültür ve eğlence sektörü gibi alanlarda da blockchain teknolojisinden faydalanan çok fazla kurum mevcut.

Kripto para karşıtlığı konusunda ise Çin, başı çeken ülkelerden birisi olarak nitelendirilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment