Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

KPMG Araştırması: Kripto Para Birimleri ”Çok Önemli”, Ancak Kurumsal Yatırıma İhtiyacı Var

Hollanda tabanlı ”Büyük Dörtlü” firmalardan birisi olan KPMG, 15 Kasım tarihinde kripto para piyasası için oldukça iyimser bir araştırma yayınladı. Araştırmanın temel odak noktası ise, endüstrinin ”kendi potansiyelini keşfedebilmesi” için, kurumsal yatırımcıların giriş yapması gerektiği.

”Institutionalization of Cryptoassets” (kripto varlıkların kurumsallaşması) isimli araştırma, kurumsal yatırımcıların kripto para sektörüne nasıl ve neden girmesi gerektiğine odaklanıp, karşılaşacakları ”zorluklar” ile, kripto para birimlerinin hangi şartlarda ”dört dörtlük bir varlık sınıfı” olabileceğini ele almakta.

”Kripto varlıkları bir potansiyele sahip. Ama bunların potansiyelini fark etmesi için, kurumsallaşmaya ihtiyaç duyulmakta” ifadesi ile söze başlayan araştırma, şu şekilde devam etmekte:

”Kurumsallaşma, bankaların, brokerların, borsaların, ödeme sağlayıcılarının, fintech’lerin ve küresel finansal hizmetler ekosistemindeki diğer kuruluşların kripto pazarına büyük ölçüde katılımını temsil eder.”

KPMG, bir denetim firması olarak, daha önce blockchain teknolojisine odaklanmış ve blockchain teknolojisi ile ilgili risk yönetimi hizmeti vermişti. Firmanın şimdi rotayı kripto para birimlerine çevirmesi ve kripto odaklı araştırma yapması, aslında sektör için olumlu bir gelişme.

KPMG’nin yayınladığı araştırmanın Bitcoin Cash hard fork’u ile aynı tarihe gelmesi ise, şanssız bir tesadüf olarak nitelendirilebilir. Kripto para sektörü geçtiğimiz hafta yaşanan hard fork öncesi ve sonrası gelişmeler sonucu, inanılmaz bir düşüş çemberine girdi ve hala bundan çıkabilmiş değil. Ayı piyasasının ne zaman biteceğini ise kimse bilmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment