Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ASUS, Yeni Ortaklığı ile Sıradan Ekran Kartları İle Madencilik Yapmayı Destekleyecek

Teknoloji devi ASUS, rölantide çalışan ekran kartlarını kripto para madencilik cihazlarına değiştiren Quantumcloud ile ortaklık imzaladı.

Tech Radar kaynağının aktardığı habere göre, Tayvan tabanlı bilgisayar ve elektronik ürün üreticisi AsusTek Computer Inc., ”yenilik fabrikası” Quantumcloud ile ortaklık imzaladı.  Ortaklığın temel amacı ise, ASUS markaklı ekran kartlarının Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin madenciliğini yapabilmesi. Normal madencilik mekanizmasının aksine, yeni ortaklıkta rölantide çalışan ekran kartlarının otomatik olarak madencilik yapması sağlanacak.

Haberde belirtilene göre, Quantumcloud’un yazılımı, normal ASUS ekran kartlarını madencilik yapan bir tür GPU’ya çevirebilecek. ASUS ekran kartı sahipleri Quantumcloud’un yazılımını indirerek, bunu evlerinde rahatça kripto para madenciliği yapmak için kullanabilecek. Yazılım bunun yanı sıra bir cüzdan oluşturma, transfer yapma ve daha fazla seçenek de barındırıyor ve kripto para madencilik işinin çoğunu kullanıcı için kolaylaştırıyor.

Yazılımı bir kere kurulduktan ve kripto para birimleri kazıldıktan sonra, kullanıcılar PayPal veya WeChat gibi ödeme kanallarını tercih etme şansına da sahip. Asus yaptığı açıklamada bütün müşterilerinin finansal ve kullanıcı verilerinin GDPR gereğince koruma altında olduğunu ve ASUS GPU sahiplerinin ise bu uygulamayı indirmekle zararlı bir şey yapmadıklarını, endişe etmemeleri gerektiğini ifade etti.

Kripto para madenciliği özellikle son yaşanan düşüş sonrası ciddi bir darbe almıştı ve bir çok bireysel madencinin yanı sıra, Giga Watt gibi madencilik devleri bile kepenk kapatmak zorunda kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment