Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shell ve BP Tarafından Desteklenen Blockchain Platformu Hazır Durumda

Shell ve BP gibi önde gelen şirketlerin dahil olduğu bir Blockchain platformu artık kullanıma hazır durumda.

Platform Aktif

Vakt Global adlı bir konsorsiyum, bir süredir üstünde çalıştığı Blockchain platformunu geliştirmeyi başardı. BP ve Shell gibi önde gelen şirketlerin de yer aldığı bu konsorsiyumun Blockchain platformu artık aktif durumda.

Şirketin geçtiğimiz gün Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderiye göre şirketler artık bu platform aracılığıyla ham petrol ticareti yapabilecekler. Şirket bu platformun petrol ve gaz alanında geliştirilmiş ilk “kurumsal Blockchain tabanlı platform” olduğunu iddia ediyor.

Vakt Global tarafından geliştirilen bu platform başlangıç aşamasında yalnızca Kuzey Denizi’nde faaliyet gösteren petrol sahalarını kapsıyor. VAKT platformu şu an için Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk ve Troll gibi şirketler tarafından kullanılıyor. Ancak şirket önümüzdeki yıl itibariyle çalışmalarını hızlandırmayı ve daha farklı piyasalara hitap etmeyi hedefliyor.

Dijital Evrak Dönemi

Ham petrol ticareti yapan pek çok şirket hala kağıt evraklarla işlem yapıyor. Vakt Global bu süreci dijitalleştirmek, kağıt evrakların yerini akıllı kontratlar ile doldurmak istiyor.

Vakt Global, şirketin bu platform sayesinde yaptıkları işlemlerden çok daha fazla verim alabileceklerini düşünüyor. Piyasadaki şirketler Blockchain platformunu kullanarak masraflardan kısabilir, işlem hatalarını azaltabilirler.

Bundan bir yıl önce kurulan Vakt Global’ı destekleyen şirketler arasında Shell ve BP gibi isimlerin yanı sıra Statoil, Gunvor, ING, ABN Amro ve Societe Generale gibi isimler bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment