Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekonomist: Kripto Paralar Temelden Sorunlular ve Asla Para Birimi Olamayacaklar

UBS bünyesindeki küresel varlık yönetim biriminin kıdemli ekonomistlerinden Paul Donovan, Bitcoin hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Donovan, yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in “temelden sorunlu” olduğunu söyledi.

Sorunlu Bitcoin

Kripto para piyasasında özellikle olumsuz yorumlarıyla tanınan Paul Donovan, geçtiğimiz gün CNBC’nin Fast Money programına katılarak taze açıklamalarda bulundu.

Daha bu haftanın başında paylaştığı bir blog gönderisinde amacının “Bitcoin’i övmek değil öldürmek” olduğunu vurgulayan Donovan, katıldığı programda da bu olumsuz yorumlarını yineledi.

Ekonomi alanında “lise seviyesinde bilgi sahibi” olan herkesin Bitcoin’e şüpheli yaklaşacağını belirten Donovan şöyle ekliyor:

“Bu şeylerin para birimi olmalarına zaten imkan yoktu. Gelecekte de para birimi olamayacaklar çünkü hepsi sorunlu.”

Nouriel Roubini ve Jamie Dimon gibi isimlerin sıklıkla kullandığı “kripto para balonu” terimine gönderme yapan Donovan, bu balonun Blockchain sektöründe de görülebileceğini belirtiyor.

İsviçre merkezli bir banka olan UBS’in çalışanları, kendi işlerinden ayrılıp Blockchain projelerine katılmaya başladılar. Donovan’a göre UBS çalışanları kendilerini Blockchain “balonuna” kaptırdıkları için işten ayrılıyorlar. Kendisinin konu hakkındaki görüşü şu şekilde:

“Ortada belli bir çılgınlık var ama gidip ‘Bitcoin doların yerini alacak’ demek de biraz abartı.”

UBS’in yetkili isimlerinden olan Donovan, Bitcoin fiyatı Aralık ayında 20 bin dolar seviyesini gördüğü zaman da bu tarz yorumlarda bulundu. Donovan insanları o dönemlerde kendi zirvesini gören Bitcoin hakkında uyarıyordu.

Kripto paranın ne tam anlamıyla bir para birimi ne de tam anlamıyla bir tasarruf aracı olarak kullanılabileceğini vurgulayan Donovan, kripto paraların “temelden sorumlu” olduklarını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment