Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asya’da Kurulan Yeni Kripto Para Borsasının Arkasında Binance Olabilir

South China Morning Post haberine göre Binance, Hong Kong’da lisans alabilmek için bölgede yeni bir kripto para borsası kurdu.

Aralık 2022’de kurulan ve faaliyetlerine Şubat 2023’te başlayan HKVAEX adlı kripto para borsasının Hong Kong’da lisans alabilmek için Binance tarafından kurulduğu öne sürülüyor.

HKVAEX yöneticileri, Hong Kong’dan salan varlık lisansı alabilmek için başvuruda bulunmaya hazırlanıyor. Geçen yıldan beri Hong Kong ile bağlantısı olan birçok Çinli borsa, bu lisansı almayı planladığını duyurdu. Ancak Binance, şimdiye dek konuyla ilgili bir girişimde bulunmadı.

SCMP haberine göre Binance ve HKVAEX, birbirleri arasında teknik ve hukuki kaynaklar paylaşıyor. Konuyla ilgili demeç veren Binance ve HKVAEX yetkilileri ise HKVAEX’in bağımsız bir kuruluş olduğunu ve Binance Group bünyesinde yer almadığını söyledi.

Binance, faaliyet gösterdiği bölgelerdeki yerel mevzuatlara uygun şekilde hareket etmeye çalıştığını söylüyor. Borsa şu sıralar ABD’deki regülatörler ile yasal anlaşmazlıklar yaşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!