Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asyalı Kripto Para Borsası İstismara Uğradı, 12 Milyon XRP Kaybetti!

Filipinler merkezli kripto borsası Coins.ph, istismara uğrayarak uğrayarak milyonlarca dolar değerinde Ripple (XRP) kaybetti.

Hackerlar Coins.ph isimli Asya merkezli kripto para borsasını hedef aldı. The Block tarafından aktarılan bilgilere göre söz konusu saldırı 17 Ekim Salı günü yaşandı.

Siber saldırgan Coins.ph aracılığıyla 30 dakika içinde 13 kez 999,999.999 XRP lotu alım-satımı gerçekleştirdi. Bu 13 işleme ek olarak hacker 200.000 XRP lotunu daha işleme soktu. Fakat bu işlemlerden biri saldırganın istediği şekilde gerçekleşmedi. Bu işlemlerin sonunda saldırgan yaklaşık 6 milyon dolar değerinde 12,2 milyon XRP çalmayı başardı.

Şaşkınlık yaratan bu saldırı yöntemi sayesinde kısa sürede milyonlarca dolar elde eden hacker, 12,2 milyon XRP’yi kripto borsası OKX, WhiteBIT, OrbitBridge ve SimpleSwap, OrbitBridge gibi merkezi ve merkeziyetsiz borsalara dağıttı.

WhiteBIT, durumu fark ettiklerini ve derhal harekete geçerek 445 bin XRP‘yi bloke ettiklerini açıkladı:

WhiteBIT, Filipinler merkezli borsa Coins’ten bir talep alır almaz derhal harekete geçti ve 445.000 Ripple’ı bloke etti. Buna ek olarak WhiteBIT, Cristal ve Chainalysis’e ulaşarak çalıntı kripto para birimleriyle ilişkili adresleri işaretlemelerini talep etti.

Coins.ph konu hakkında kamuoyuna açık bir açıklamada bulunmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!