Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asya’nın İlk Vadeli Bitcoin ve Ethereum ETF’leri Başlatıldı: Liste Öncesi 73,6 Milyon!

Asya’nın ilk vadeli Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) borsa yatırım fonları (ETF) Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’ında işlem görmeye başladı. ETF’ler listelenmeden önce toplamda 73,6 milyon dolar topladı.

Vadeli Bitcoin ve Ether olmak üzere 2 ETF bugün itibariyle Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda işleme başladı. CSOP Asset Management tarafından yönetilen ETF’ler, listelenmeden önce 73,6 milyon dolar yatırım topladı. ETF ihraççısı yaptığı bir duyuruda, CSOP Vadeli Bitcoin ETF’inin 53,8 milyon dolar, CSOP Vadeli Ether ETF’inin ise 19,7 milyon dolar yatırım topladığını vurguladı.

CME Group yöneticilerinden Tim McCourt, ETF listelenmelerinin arkasındaki sebebi Bitcoin ve Ether ile işlem yapmak isteyen artan kullanıcı talebine bağladı.

CSOP’a göre bu ETF’ler Asya’da listelenen ilk vadeli Bitcoin ve Ether ETF’leri statüsünü taşıyor. Ayrıca CSOP daha önce Hong Kong’un ilk Metaverse ETF’ini piyasaya sürmüş ve şubat ayında Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda listelemişti.

CME Group’un Küresel Hisse Senedi ve FX Ürünleri Başkanı Tim McCourt yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

CME Bitcoin ve Ether vadeli işlemlerine dayalı iki yeni ETF’nin onaylanması, Asya’daki dijital varlık ekosistemi için önemli bir kilometre taşını işaret ediyor.

CSOP yöneticilerinden Yi Wang Reuters’e verdiği bir röportajda, ETF ticaretinin düzenlenmemiş platformlardaki token ticaretine kıyasla daha fazla güvenceye sahip olduğuna dair ifadelerde bulundu:

Bitcoin ve Ether için ETF ticareti, düzenlenmemiş platformlardaki token ticaretine kıyasla daha fazla güvenceye sahiptir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!