Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda Merkez Bankası’ndan KuCoin’e Uyarı: Lisanssız Faaliyet Gösteriyor

Hollanda Merkez Bankası (DNB), kripto para borsası KuCoin’in ülkede lisanssız faaliyet gösterdiğini söyledi ve borsaya uyarıda bulundu.

Hollanda Merkez Bankası, Seyşeller’de kayıtlı olan ve Hollanda’da “KuCoin” adı altında faaliyet gösteren MEK Global Limited’in (MGL) DNB’de “yasal bir kaydı” olmadığını söyledi. DNB, bu lisanssız faaliyetini gerekçe göstererek KuCoin’e uyarıda bulundu. Banka uyarı metninde, “MGL’nin müşterileri ihlalde bulunmuyor” ve “Ancak bu, müşterilerin kara para aklama veya terör finansmanına dahil olma riskini artırabilir.” ifadelerine yer verdi.

Banka tarafından yapılan açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı.

Bu, MGL’nin Kara Para Aklama ve Terörün Finansmanıyla Mücadele Yasasını ( AML/CFT) ihlal ettiği ve yasadışı olarak sanal para birimleri ile fiat para birimleri arasında değişim hizmetleri sunduğu anlamına geliyor.

DNB, KuCoin’in lisanssız olarak faaliyetlerine devam etmesi durumunda nasıl bir yaptırım uygulayacağını ise belirtmedi. KuCoin’de söz konusu uyarıya dair bir geri dönüşte bulunmadı.

DNB 2021 yılında, AML/CFT düzenlemelerini ihlal ettiği iddiasıyla Binance’e karşı benzer bir uyarıda bulunduktan sonra yaptırım uygulamıştı. Binance daha sonra ihlaller nedeniyle 3 milyon avronun üzerinde bir “idari para cezası” ödedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!