Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Kripto Para İhracından Alınan Vergileri Hafifletmeyi Planlıyor

Japonya, yerel teknoloji ve finans şirketlerini desteklemek adına yerel kripto para şirketleri için vergileri hafifletme çalışmalarına başladı.

Bloomberg’ün 15 Aralık tarihinde yayınladığı habere göre, Japon hükümeti yerel teknoloji ve finans şirketlerini destekleme planı kapsamında kripto para şirketlerinin tabii olduğu kurumlar vergisini hafifletmeyi öneren bir yasa taslağını kabul etti.

İlk olarak 2022 Ağustos ayında meclise sunulan taslak kapsamında şirketlerin kripto para ihracı üzerinden ödedikleri %30luk kurumlar vergisinin kaldırılması önerildi. Mevcut yasa kapsamında kripto para ihraç eden şirketler bu ihraçtan kar etmeseler dahi ihraç edilen tutarın %30’unu devlete vergi olarak ödemek zorunda bulunuyor.

İktidar partisi olan Liberal Demokrat Parti Web3 proje ekibi üyesi Milletvekili Akihisa Shiozaki konuşmasında, bunun ileriye yönelik oldukça büyük bir adım olduğunu ve şirketlerin bu yeni yasanın onaylanması ile beraber çok daha kolay token ihraç edebileceklerini belirtti.

Henüz taslak halinde olan yasanın 2023’ün Ocak ayında parlamentoya sunulması ve onaylanmasının ardından Japonya’nın yeni mali yılının başlangıcı olan 2023 Nisan ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!