Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Atlanta’daki FED Başkanı: ABD Ekonomisinin Durumu Belirsiz

ABD‘deki Atlanta Federal Rezerv bankasının başkanı Raphael Bostic, ABD Federal Rezervi’nin an itibariyle bir “ikilem” içerisinde kaldığını söylüyor.

Bostic, ABD ekonomisinin mevcut durumuna ve ekonomi bağlamında atılabilecek adımlara ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Bostic, FED’in elindeki ekonomik verilerin gayet olumlu yönde olduğunu ancak buna rağmen genel ekonomik atmosferin “belirsiz” olduğunu belirtiyor.

Bostic’in açıklamalarına göre ABD’deki birçok şirket, ekonomideki bu “belirsizlik” yüzünden olası bir kriz durumuna karşı önlem almaya başladılar. Bostic, şu ana kadar görüştüğü bazı şirket yöneticilerinin:

“Olası bir ekonomik krize karşı önlem alabilmek için şirket planlarını yeniden değerlendirmeye başladıklarını” söylüyor.

Yine Bostic’in açıklamalarına göre bu şirket yöneticileri, şu an için büyük çaplı bir girişimde bulunmaktan çekiniyorlar.

Belirsizlik Düşüşe Yol Açabilir

Bostic, FED’in mevcut koşullar doğrultusunda ne gibi adımlar atabileceğinden de bahsetti. Bostic’e göre ekonominin durumu şu an için iyi görünüyor olsa da insanlar kendilerini pek güvende hissetmiyorlar ve bu da FED’i zor durumda bırakıyor.

Bostic bu yüzden Federal Rezerv’in bir süre daha sabırlı kalmasını ve büyük çaplı ekonomi planlarını temkinli bir şekilde değerlendirmesini öneriyor:

“FED’in yapabileceği en iyi şey herhangi bir ekonomi politikası hazırlamadan önce sabırlı olmak. Ayrıca ekonominin ne yönde ilerleyeceğinin de açıklığa kavuşması gerekiyor.”

ABD ekonomisindeki bu “belirsiz” atmosfer, küresel piyasaların olumsuz etkilenmesine yol açıyor. Bunun üstüne bir de ABD-Çin arasındaki gerginlik eklendiği zaman küresel piyasaların ağır bir baskı altında kaldıklarını görüyoruz.

Bazı uzmanlar küresel bir ekonomik krizin yaklaşmakta olduğunu öngörüyorlar. Böyle bir durumda kripto para piyasasının ne yönde ilerleyeceğini zaman gösterecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment