Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Atlantis İsimli Hard Fork, Ethereum Classic’i Şahlandırdı!

Toplam piyasa hacmine göre en büyük ikinci kripto para birimi konumunda olan Ethereum‘un fork’u olarak üretilen Ethereum Classic (ETC), geçtiğimiz günlerde topluluk geliştiricileri tarafından yapılan resmi bir açıklama ile Atlantis isimli ağ güncellemesi için görüşmelerin başladığını duyurdu.

Donald McIntyre isimli ETC geliştiricisinin de blog üzerinden paylaştığına göre söz konusu fork ECIP 1054 olarak geçiyor ve temel olarak iki adet Spurious Dragon güncellemesi, Byzantium Ethereum Sanal Makinesi için bir dizi işlem kodları, ETC işlem çıktılarının işlenme yöntemleri ve en önemlisi de Ethereum Classic’in ağ zorluğunun ayarlanma algoritmasının değiştirilmesi gibi güncellemelere ev sahipliği yapmakta.

Geliştiricilerin yaptığı toplantıda şuan Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların da kullandığı Proof-of-Work (iş ispatı) algoritmasının değiştirilmesi de masaya yatırıldı ve Ethereum ağında geçtiğimiz tarihlerde gerçekleştirilen Constatinople hard fork’u ile yapılan değişiklikler de konuşuldu. Geliştiriciler ETH’nin yaptığı değişikliklerin Atlantis hard fork’una uygulanmayacağını da vurguladılar.

Ethereum Classic bu haberin etkisi ile %25 civarı bir artış yakaladı ve basın saatine göre hala %20.78’lik bir ivmeye sahip. ETC’nin birim fiyatı 6.89 dolar, toplam piyasa hacmi ise 754 milyon dolar seviyelerinde yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment