Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ava Labs Kurucusu, LUNA’nın Çöküşü Hakkında Açıklamalarda Bulundu: Elimizdeki LUNA’lar Sıfırlandı

Avalanche (AVAX) ağının geliştiricisi New York merkezli blockchain şirketi Ava Labs’ın kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer, Terra çöküşüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ava Labs CEO’su Sirer verdiği röportajda, Terra ekosisteminin çökmeden önceki yaşadığı büyüme, çöküşü ve bu durumun AVAX ekosistemini nasıl etkilediği hakkında görüşlerini söyledi.

Terra’nın yaşadığı durum için “son derece üzücü” diyen Sirer:

Bildiğiniz gibi Terra bizden biraz daha önce başlayan bir ekosistem. Son zamanlarda çok fazla fon almaya başlamıştı. AVAX, Solana ya da yeni nesil hızlı blockchain ağlarından bazılarına gidecek olan fonlar Terra’ya gidiyordu.

dedi.

Terra’nın çok hızlı büyümesinin diğer sistemleri yavaşlattığını belirten Sirer, “Birçok blockchain sistemi Terra’yı kopyalamaya başlamıştı. Avalanche bu tarz girişimlerden hep uzak durdu.” dedi.

Terra ekosistemi çökmeden önce şirketin kar amacı gütmeyen kuruluşu Luna Foundation Guard (LFG), yerel stablecoin’leri UST ile 100 milyon dolarlık AVAX aldığını duyurmuştu. Bu alımla birlikte Avalance da AVAX karşılığında LUNA ve UST almıştı.

Bu konuya ilişkin de açıklamalarda bulunan Sirer:

Elimizdeki LUNA token’ları sıfırlandı. Ancak UST’lerin bir kısmını dolara dönüştürebildik. Bu çöküş Avalanche ekosistemini hiçbir sıkıntıya sokmadı çünkü edilen zarar önemsizdi.

dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!