Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avalanche Ağındaki Bitcoin Sayısında Rekor: Lightning Network’ü Geride Bıraktı!

Avalanche (AVAX) ağı üzerinde köprülenen veya taşınan Bitcoin (BTC) hacmi rekor kırarak Lightning Network’ü geride bıraktı.

Dune Analytics tarafından sunulan verilere göre Avalanche ağı üzerinde dolaşımda olan köprülü Bitcoin sayısı (BTC.b), Lightning Network üzerinde kilitli olan Bitcoin sayısını aştı.

Son verilere bakıldığında Avalanche ağındaki Bitcoin hacmi 5.700 BTC‘ye (yaklaşık 118 milyon dolar) yükselirken büyük umutlarla tanıtımı yapılan ve “Bitcoin’in kurtarıcısı” olarak lanse edilen Lightning Network’de bulunan kilitli Bitcoin miktarı 4.929 BTC‘de (yaklaşık 100 milyon dolar) kaldı.

Ava Labs Direktörü Morgan Krupetsky konuyla ilgili paylaştığı bir blog yazısında şu ifadelere yer verdi:

Avalanche ağındaki dolaşımdaki toplam Bitcoin arzının 5.700’ü aşması ve sadece birkaç ay içinde Lightning ağının mevcut kapasitesini geçmesi sayesinde varlık için oldukça önemli bir kilometre taşı geride bırakılmış oldu.

Son dönemin çok konuşulan ve merak uyandıran yeniliklerinden biri köprülü Bitcoin diğer adıyla BTC.b, bir bakıma wrapped Bitcoin’e (WBTC) rakip olarak çıkmış bir köprüleme protokolüdür. Bitcoin’in tokenıze edilmiş bir versiyonu olan WBTC, Bitcoin’in köprüleme işlemi ile Ethereum (ETH) ağına aktarılmış halidir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!