Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Nicholas Merten’den Bitcoin Yükselişi İçin Uyarı: Düşüş Öncesi Boğa Tuzağı!

Youtuber ve kripto para analisti Nicholas Merten, bir önceki iki boğa tuzağını göz önünde bulundurarak Bitcoin (BTC) rallisinin yeni bir boğa tuzağı olabileceğini öne sürdü.

Nicholas Merten 18 Ocak tarihinde resmi Youtube kanalı üzerinden gerçekleştirdiği yayında, 2022 yılının ocak ayı sonundan mart ayı sonuna kadar süren Bitcoin’deki boğa tuzağının %47’lik bir yükselişin ardından sonlandığını ve yaklaşık 3 ay sonra başlayan diğer bir boğa tuzağının ise %43’lük bir yükselişi kapsadığını belirtti. Analist her iki boğa tuzağının da ortalama %45’lik bir değer artışından sonra sonlandığının altını çizerek mevcut rallideki değer kazanımının %40’a ulaştığını ve dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Teknik açıdan eldeki verilerin anlamlı bir set oluşturmak için yeterli olduğunu belirten analist temel olarak ise şu açıklamaları yaptı:

Eğer risk varlıkları piyasalarının Bitcoin varlıkları üzerinde etkisi olduğunu düşünüyorsanız, genel risk varlıkları piyasalarından son zamanlarda büyük çıkışlar olduğunu da bilmeniz yatırım kararlarınız açısından iyi olabilir.

Analist olası bir resesyon döneminde hisse senetleriyle beraber başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasının da bu durumdan etkileneceğini ifade etti. Merten, kripto para piyasası ve geleneksel risk varlıkları piyasaları arasındaki korelasyonun bozulduğu görülene kadar bu varsayım kapsamında hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!