Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avalanche (AVAX) Ağındaki İşlem Sayısı Ethereum’u (ETH) Geçti

Avalanche (AVAX) ağı üzerinde gerçekleşen işlem sayısı 1.5 milyonu aştı. AVAX, bu işlem hacmi sayesinde Ethereum’u (ETH) geride bıraktı.

Avalanche Explorer verilerine göre, Avalanche üzerinde gerçekleşen işlem sayısı 9 Ağustos tarihi itibariyle 1.51 milyona yükselerek yeni bir ATH’ye (Tüm zamanların en yüksek seviyesi) ulaştı. Ağ üzerindeki  işlem sayılarının büyük bir kısmı DFK Subnet‘inde gerçekleşti. 9 Ağustos günü, bir günde içerisinde stake edilen AVAX oranında ciddi bir artış gözlemlendi ve gün içerisinde toplam 17 milyon AVAX kullanıcılar tarafından stake edildi. Bu veriler ışığında bakıldığında, AVAX üzerindeki aktif işlem sayısı, Layer 2 (Katman 2) üzerinde çalışan Ethereum ve diğer iddialı rakiplerini geride bırakmış oldu.

Çoklu ağları destekleyen Core Cüzdan, AVAX kullanıcıları tarafından sıklıkla tercih ediliyor ve güvenli bir işlem imkanı sunuyor. Core cüzdanı, tüm EVM (Ethereum Sanal Makinesi) uyumlu zincirler ile entegre çalışabiliyor. Şimdiye kadar bir çok ağ üzerinde büyük hack olayları yaşanmasına rağmen AVAX ağı üzerinde hiçbir hack olayının yaşanmaması dikkat çeken bir veri olarak karşımıza çıkıyor. Avalanche Subnet (Alt Ağ) üzerinde henüz Mainnet’e (Ana Ağ) geçmemiş test aşamasında bulunan onlarca proje olduğu biliniyor. Bu projelerin yayın hayatına geçmesiyle ağın kullanımı ve aktif kullanıcı sayısında artışlar bekleniyor.

Tüm bu verilere ek olarak, temmuz ayının başlarında 18.700 civarında olan Avalanche delegator sayısı 9 Ağustos itibariyle 22 bine yükseldi. Bu yeni veriler ile birlikte ağ üzerindeki tüm zamanların en yüksek delegator sayısına ulaşılmış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!