Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avalanche (AVAX) Üçüncü Çeyrekte Darbe Aldı: Yüzde 94’lük Gelir Kaybı

Popüler blockchain ağlarından biri olan Avalanche (AVAX) 2022’nin üçüncü çeyreğinde gelirlerinin tamamına yakınını kaybetti.

Kripto araştırma şirketi Messari’nin 11 Ekim tarihinde paylaştığı araştırma raporuna göre 2022’nin üçüncü çeyreğinde Avalanche’ın ağ değeri %3,3 yükselmişken toplam gelirleri %94,1 azaldı. Avalanche 2022’nin üçüncü çeyreğinde pek çok açıdan rakiplerinin gerisinde kaldı.

Raporda, günlük işlem hacmi ve işlem ücretlerinin geçtiğimiz çeyreğe göre sırasıyla %65,5 ve %76,2 azaldığı belirtildi. Öte yandan Avalanche’ın entegrasyon sağladığı Core, THORChain ve Boba Network gibi platformların paylaştığı istatistiklerde daha yüksek veriler yer aldı.

Ayrıca Messari’ye göre ağın merkeziyetsiz finans (DeFi) teşvik programının kilitli rezervlerinde %27 erime görülüyor. DeFi’ye kıyasla ağın NFT tarafında da veriler pozitif değildi. NFT satış hacmi ve yeni alıcı sayısı sırasıyla %88 ve %34’ten fazla geriledi. Öte yandan benzersiz satıcılar ise %25 artış gösterdi.

Yine de kurduğu ortaklık ve yeni projeleri ile beraber Avalanche ağı piyasadaki hakimiyetini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Messari Avalanche’ın üçüncü çeyreğini değerlendirirken şu ifadelerde bulundu:

Üçüncü çeyreğin niceliksel anlatımı heyecan verici olmasa da niteliksel tarafta Avalanche ekosistemini inşa etmek ve büyüme stratejisini yürütmeye odaklıydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!