Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avalanche Ekosistemi 230 Milyon Dolar Fonlama Aldı

Avalanche Foundation, özel olarak satışa çıkardığı tokenlar karşılığında Avalanche ekosistemini desteklemek için 230 milyon dolar fonlama aldı.

  • Perşembe günü yapılan açıklamaya göre yatırımcılar arasında Polychain, Three Arrows Capital, R/Crypto Fund, Dragonfly, CMS Holdings, Collab+Currency, Lvna Capital ve bir grup melek yatırımcı ile aile ofisi yer aldı.

  • En hızlı akıllı sözleşme platformu olduğunu beyan eden ve temelleri 2018’de atılan Avalanche, blockchainini 60 milyon dolar fonlama aldıktan sonra Eylül 2020’de kullanıma açmıştı.

  • AVAX satarak toplanan 230 milyon dolarlık yatırım, Avalanche ekosistemine dayanan merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamaları ile daha farklı kullanım alanlarının desteklenmesi için kullanılacak.

  • Ava Labs’in kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer, alınan fonlama hakkında, “Avalanche; akranlarından yıllarca daha genç olmasına rağmen sahip olduğu vaadi ve potansiyeli gerçek hayatta somutlaştırmayı başardı. Kurumsal ve merkeziyetsiz finansın Avalanche’teki kesişiminde açığa çıkarılabilecek hala çok büyük bir potansiyel var.” dedi.

  • Avalanche ekosistemi halihazırda aralarında Tether, SushiSwap, Chainlink, Circle, The Graph gibi isimlerin yer aldığı 250’den fazla projeye ev sahipliği yapıyor.

  • Avalanche Foundation, yine Avalanche ekosistemindeki merkeziyetsiz finans çalışmalarını desteklemek için geçen ay 180 milyon dolarlık bir teşvik programının duyurusunu yaptı.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!