Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya/Shvetsov: Yatırım Amaçlı Kripto Para Alma Fikrine “Şüpheyle” Yaklaşıyoruz

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sergey Shvetsov, yatırım amaçlı kripto para kullanımına karşı “şüpheyle” yaklaştıklarını açıkladı.

  • Shvetsov, kripto paralarla ilgili, “Yatırım amacıyla alma fikrine şüpheyle yaklaşıyoruz. Biz onun farklı bir yapıya (sahip olduğunu) düşünüyoruz.” dedi.

  • TASS’ın bugünkü haberine göre Shvetsov, kripto paralarla ilgili açıklamalarını katıldığı bir uluslararası bankacılık forumunda yaptı.

  • Shvetsov, Merkez Bankası olarak Rusya’daki bilhassa niteliksiz yatırımcılara kripto para piyasasına giriş yapma konusunda “yardımcı olmayacaklarını” açıkladı.

  • Kommersant’ın dünkü haberine göre Shvetsov, yatırımcıların yaptığı “duygusal alımların” önüne geçebilmek için kripto para borsalarına bankalar aracılığıyla yapılan para transferlerini de yavaşlatmaya çalıştıklarını söyledi.

  • Bir Kremlin sözcüsü, geçen hafta yaptığı açıklamada hükümetin bitcoin’i (BTC) yasal bir ödeme aracı olarak tanımaya henüz hazır olmadığını duyurdu.

  • Ülkenin 2030’a yönelik programını belirlemek için Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 13 Eylül’de yayımlanan strateji planında, dijital rublenin öncelikli projelerden biri olacağı açıklandı.

Görsel: Rusya Merkez Bankası Başkanı Sergey Shvetsov (Rusya Merkez Bankası, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!