Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avalanche Kurucusundan Cryptoleaks Yorumu: “Entrikaya İhtiyacımız Yok”

Ava Labs’in kurucusu Emin Gün Sirer, şirket hakkında Cryptoleaks sitesinde öne sürülen iddiaların tamamiyle “yanlış” olduğunu söyledi.

Emin Gün Sirer, bugün akşam saatlerinde Medium üzerinden bir gönderi paylaşıp, Ava Labs ile ilgili ortaya çıkan iddialarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Olabildiğince açık olacağım: Bu haberde ya da bazı videolarda bahsi geçen el altından saldırı taktiklerinin hiçbirine dahil olmadık, hiçbirini desteklemiyoruz. Biz, kurduğumuz şeye inanıyoruz ve gizli anlaşmalara ya da kapalı kapılar ardında dönen entrikalara ihtiyaç duymuyoruz.”

Ava Labs ekosistemi birkaç gün önce Cryptoleaks sitesinde ortaya atılan iddialarla çalkalanıyor.

Bu iddialarda Ava Labs’in bundan birkaç yıl önce Roche Freedman adlı bir hukuk firmasıyla birlikte çalıştığı, Roche Freedman’ın bu ortaklık sırasında Avalanche ekosistemini büyütebilmek için rakip şirketler hakkında özel bilgiler toplayıp, bu bilgileri onların aleyhinde kullandığı öne sürülüyor.

Emin Gün Sirer, bugünkü açıklamalarında, Ava Labs olarak açılacak davalar konusunda Roche Freedman’a hiç “talimat vermediklerini”, Roche’nin tüm davaları “Ava Labs’ten bağımsız şekilde açtığını” vurguladı.

Cryptoleaks tarafından öne sürülen iddialara göre Roche Freedman’ın dava açtığı isimler arasında Binance, ona ek olarak Solana Labs gibi Avalanche’in rakibi olan bazı isimler bulunuyor. Emin Gün Sirer ise özellikle Solana Labs’e karşı açılan davayı “basından öğrendiklerini” söyledi. Sirer, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Blockchain topluluğu için sıkı çalışmaya devam edeceğiz. Herkesi kişisel saldırıları, hilekâr yalanları bir kenara koymaya davet ediyoruz. Birlikte çalışmaya devam edelim.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!