Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avalanche Tabanlı DEX’in Geliştiricilerinden Yerel Token İçin Yeni Plan: Değeri Artırılacak!

Avalanche (AVAX) blokzinciri üzerindeki en hacimli merkeziyetsiz borsalardan (DEX) biri olan Trader Joe (JOE), yerel token’ını güçlendirmek için yenilikler yapmaya hazırlanıyor.

Trader Joe geliştiricileri tarafından yakın tarihte yapılan bir açıklamada, borsanın yerel token’ı JOE’nun değerini daha da artırmak için çalışmalara başladıkları belirtildi. İlk adım olarak merkeziyetsiz borsanın Binance Smart Chain (BSC) ve Arbitrum ağlarında yayılmasını amaçlayan ekip ardından JOE tokenlarının kullanım alanlarını “çok zincirli” olarak geliştirecek.

Borsanın yerel token’ı JOE bahsi geçen bu yeni ağlarda köprü görevi üstlenecek, yönetim token’ı olarak kullanılacak ve topluluk oylamalarında kritik değere sahip olacak. JOE tokenları topluluk kararlarında 1:1 oy olarak değerlendirilecek.

Buna ek olarak şubat ayında hayata geçmesi planlanan Trader Joe V2‘de JOE stake eden (sJOE) kullanıcılar Avalanche, Arbitrum ve BSC dahil olmak üzere tüm ağlardaki işlem ücretlerinden pay alacaklar. Öte yandan sJOE depozito ücreti %1 olarak kalmaya devam edecek.

On-chain analiz platformu DefiLlama tarafından sağlanan verilere göre Trader Joe protokolünde toplamda 95 milyon dolarlık toplam kilitli varlık (TVL) bulunuyor. Trader Joe platformu halihazırda Avalanche ve Arbitrum ağında faaliyet gösteriyor ve yakın zamanda BSC’ye geçerek toplam kilitli varlık hacmini de arttırmayı amaçlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!